TxLB! denuncia la mala gestió econòmica d’ERC-CUP-ECP

TxLB DENUNCIA QUE LA MALA GESTIÓ ECONÒMICA D’ERC-CUP -ECP HA PROVOCAT A SUSPENSIÓ, PER OBLIGACIÓ LEGAL, DE LA MAJORIA D’INVERSIONS ANUNCIADES AL MAIG PER AL 2019

Xavier Dilmé recorda que a pocs dies de les eleccions municipals es va aprovar un crèdit de dos milions d’euros per finançar-les, que van ser anunciades a bombo i platerets pel govern ERC-CUP-ICV i que ara, per obligació legal, tot ha quedat anul·lat

El regidor del grup municipal de TOTS X LA BISBAL a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, Xavier Dilmé, va acusar dilluns l’equip de govern ERC-CUP-ECP d’haver aprovat un pressupost d’inversions a pocs dies de les eleccions municipal que era “un conte” perquè no es podia complir, però que “es va fer servir com a carta electoral i, per tant, es va enganyar la gent conscientment”.
En el decurs del Ple celebrat ahir, Dilmé va recordar que “es van anunciar a bombo i platerets unes inversions de més de dos milions d’euros cinc dies (cinc!!!) abans de les votacions, que nosaltres ja vam avisar que era un disbarat, però es va fer amb voluntat d’enganyar a la gent ja que hi havia un informe previ d’Intervenció del 6 de maig que deia que allò no es podia fer, informe que apareix tot just ara”.

El regidor afirma que “aquest informe se’ns ha amagat fins a dia d’avui als grups de l’oposició i trobem de molt mal gust que l’alcalde actual, Enric Marquès, hagi volgut derivar les responsabilitats en el seu predecessor, Lluís Sais, en dir que ell mateix no l’havia conegut fins el mes passat. Tothom ha d’assumir les seves decisions i el Sr. Marquès va votar a favor del pressupost i de demanar el crèdit dels dos milions, per tant, que no es tregui el mort de sobre”.

En total, l’Ajuntament haurà de retallar 1.809.877,22 euros del pressupost d’inversió d’aquest 2019, deixant penjades obres com les de l’Avinguda Josep Irla (promeses pel govern ja el 2017), l’ampliació dels vestidors del pavelló i gairebé totes les actuacions a la via pública. Dilmé explica que “això és un càstig a la mala política econòmica del govern municipal que patiran els ciutadans, són mesures coercitives d’obligat compliment una vegada constatat que s’ha incomplert el Pla Econòmic-Financer (PEF) proposat pel propi Ajuntament”.

El regidor independent també ha afegit que dubta que la majoria d’inversions es puguin fer l’any vinent: “en el seu moment vam denunciar que el govern ens venia dos contes, un era el de les inversions, però a l’altra era el dels ingressos. Vam dir que els ingressos previstos per al 2019 estaven més que inflats i no s’hi arribaria, la qual cosa farà que hi hagi d’haver retallades el 2020”. Segons ell, “de moment aquesta predicció, malauradament, es va complint i costa d’entendre que ni ERC ni els seus socis, especialment la CUP, facin res per redreçar la situació, a vegades sembla que la situació els desbordi, que no saben per on anar… i és molt greu i preocupant en un govern que gestiona els diners de tots”.

 

clic aquí per més infomació